Electronica

Om maar met de deur in huis te vallen: In ieder geval neem ik mijn Iphone mee. Er zitten veel apps op die ik in de loop van de jaren heb leren waarderen. Recentelijk ervaring opgedaan met de app ‘free wifi map’ (dus zonder ‘s’), welke niet alleen de vrije wifi spots in de directe omgeving aangeeft, maar ook de spots met een inlogcode en, indien beschikbaar, het wachtwoord. Dit vergoot het aantal wifi spots aanzienlijk. Makkelijk om straks het blog bij te werken. Ik heb deze app tijdens de laatste wintersport in Frankrijk uitgetest.

Ook de actioncam 300 van Rollei heb ik tijdens de wintersport uitgetest. Simpel maar leuk apparaatje dat slechts 59 gram weegt, waarmee je kunt filmen en fotograferen. Inclusief waterproof behuizing en diverse accessoires. Redelijk goede opnames. Voldoende voor mij in ieder geval.

Rollei Action Cam 300

Verder een usb lader voor de AA batterijen van de fietsnavigatie. Deze heb ik inmiddels meerdere malen uitgetest en het apparaatje (IGO green energy) functioneert perfect. De meegeleverde batterijen zijn geen aanrader, maar ook vreemde merken worden zonder haperen opgeladen.

Ik twijfel nog of ik de Ipad of een lichte laptop mee ga nemen. De Ipad heeft het voordeel dat ik deze kan opladen via de nog aan te schaffen powerbank. Tevens heeft hij dezelfde laadkabel als de Iphone, dus ik denk dat het de Ipad gaat worden, ondanks de beperktere gebruiksmogelijkheden.

Twijfels zijn er ook nog over de aan te schaffen powerbank. Ik wil in ieder geval een capaciteit van >12.500 mah. Ik moet immers de oplaadbare batterijen (samen ca 5.000 mah), de actioncam (900 mah), de Iphone (1800 mah) en/of de Ipad (11.500 mah) in noodgevallen geheel of gedeeltelijk kunnen laden. Verder vind ik het belangrijk dat de powerbank snel kan worden opgeladen (input derhalve minimaal 2A) en dat de lader gelijktijdig een apparaat en zichzelf kan opladen. Solar zou ook handig zijn, maar ik begrijp dat de capaciteit van de zonnecellen op dit soort apparaten zeer beperkt is. Nog even zoeken dus.