Fietstassen (1)

Op de diverse fora in binnen-en buitenland is veel terug te vinden over fietstassen en de wijze waarop deze verdeeld kunnen worden over de fiets. Een aantal fietsers kiest voor een aanhanger.

Ik heb geen ervaring met een aanhanger, maar lees dat niet iedereen er enthousiast over is. In het verleden heb ik vaker met voor- en achtertassen gefietst en daar eigenlijk geen moeilijkheden mee ondervonden, dus voor mij is het een logische keus om geen aanhanger te nemen.

In fietstassenland is ook van alles te koop. Ortlieb is een merk waar veel mensen voor kiezen. Kwaliteit die lang meegaat. Toch heb ik gekozen voor een ander oplossing;

  • Aanvankelijk wilde ik een set zijtassen merk Roswheel van 45 liter monteren. Na deze een keer in de regen gebruikt te hebben was ik gelijk klaar. Alles kletsnat, ondanks dat ik de tassen had geïmpregneerd… Ook ging de rits onderweg vanzelf open. 😦 . Leuk misschien voor rondjes om de kerk, maar onbruikbaar voor lange ritten.
  • Na enig speurwerk stuitte ik op koerierstassen van het merk HN&I, welke ik via de webwinkel van ANWB heb gekocht voor €20 p.st.. Stevige tassen van waterdichte materialen tarpaulin en polyster. De inhoud is bruto 35 liter, maar bruikbaar is 20 liter. Ik heb voor deze tassen een plaatje van multiplex gezaagd, waardoor ze met behulp van ijzeren haken aan de achterdrager gehangen kunnen worden. Als ik nog wat energie over heb onderweg en een wandeling wil maken kan ik deze in een handomdraai van de houten plaat afnemen en heb aldus een prima rugzak. Inmiddels ook 2 x in de regen getest en alles blijft kurkdroog. Een van de tassen viel over een veeeeel te hoge verkeersdrempel van de haak (nog even aanpassen) en viel op de grond, maar er is geen beschadiging o.i.d. te zien. Dat belooft dus veel goeds…