Fiets

Ik rijd al 20 jaar op een 26 inch Minerva mountainbike. Veel kilometers gemaakt dus veel materiaal is in de loop van de jaren (meermaals) vervangen. Nu dienen cranck, tandwielen, ketting, kabels etc vervangen te worden. Nadeel is dat ik dan nog altijd geen schijfremmen heb en dat de geometrie van deze fiets niet helemaal op mij is afgestemd

Ik heb er dus met pijn in het hart voor gekozen om een nieuwe fiets te gaan bouwen. Om de kosten te drukken heb ik de componenten (nieuw of nagenoeg nieuw) via Ebay en Markplaats gekocht.

De keuze is gevallen op een alu 29er Cube frame, afgemonteerd met XT en XTR (Rapidfire achterderailleur), Magura MT2 schijfremmen, Ritchey voorbouw en handgespaakte wielen van Duitse makelij. Zo hoef ik niet bang te zijn dat de spaken na 500km nog dienen te worden afgesteld. De buitenbanden zijn van het merk Schwalbe, type Marathon. De binnenbanden zijn ook van Schwalbe. Zij kunnen wat meer druk verdragen. Ook het velglint is van Schwalbe en geschikt voor hogere druk.

Om iets meer comfort tijdens het rijden te hebben heb ik een verstelbare Suntour verende voorvork ingebouwd. Het stuur kan ingeklapt worden. Zo kan ik de fiets ook in de tent zetten zonder dat hij echt in de weg staat. Een paar dingen moeten nog worden opgebouwd: SPD pedalen, dragers voor en achter en (misschien) een triatlon stuur. Ik twijfel nog over de hoogte van het stuur.Normaal gesproken fiets ik graag diep, maar ik denk dat ik nu voor iets meer comfort zal kiezen.

Het resultaat is een blitse blauwe 29er die loopt als een speer. Hij heeft bij elkaar ca €800 gekost en weegt 9,5 kg. Veel plezier aan het bouwen gehad met een prima resultaat…

IMG_1703