Vakwerk

IMG_0387Rivieren 2017. Dag 13, Mainz-Boppard (95km). Totaal 1.063 km

We sliepen de afgelopen twee dagen bij een Airbnb in de buurt van Mainz. Gisteren hebben we Mainz bezocht. De stad heeft zeker niet de allure van Köln of Düsseldorf. Weinig historische gebouwen en ook geen aantrekkelijke winkels. Jammer, verkeerde gok.

Het weer was top en gelukkig was het op de terrasjes langs de Rijn wel goed toeven. We hebben ons dus wel weten te vermaken…..

Vanochtend vroeg opgestaan. De weersvoorspellingen waren niet al te best. Onweer en regen zouden ons deel worden. Gelukkig viel het op een klein buitje rond het middag uur heel erg mee.

De rustdag had ons goed gedaan. In ieder geval kwamen we vanochtend behoorlijk snel uit de startblokken en rond het middag uur hadden we 60km gefietst!!!

Aangezien het einddoel al op 95km lag hebben we toen besloten in Bacharat een hapje te eten. Eigenlijk uit nood geboren, want de plaatselijke supermarkt was om 12.30 dicht en daar arriveerden we net te laat. Geen probleem. Dan maar naar het plaatselijke restaurant (overigens uit 1562!) . Petra nam een kaasplankje en ik iets van braadvlees met frietjes. Naast ons kwamen twee Engelse fietsers zitten met een camino shirt aan. Ik kon het niet laten om over Santiago te beginnen. De heren hadden 3 jaren geleden de laatste 800km vanaf de Spaanse grens naar Santiago gefietst. Altijd weer mooi om even met anderen de herinneringen te delen…..

Enfin, we zaten alweer snel op de fiets en genoten vandaag van de afwisselende route. De ene keer langs de RIjn, dan weer door rustige dorpjes en dan weer over het platteland, maar altijd vlak. Tegen het einde van de fietsdag moesten we in Boppard het veer over. Een belgische automobilist reed zo kort langs de afsluitende imgang dat we bang waren dat hij de zijkant van zijn auto open zou halen. Gelukkig zag de loods het ook en wist hem op tijd te laten stoppen. Pffff.

Daarna moesten we nog een paar keer op de pedalen, maar al snel waren we in. Het werkelijk pittoreske dorpje Osterspai. Hier geen toeristen zoals in Boppard, maar mooie vakwerkhuizen en veel sfeer. We hebben de beschikking over een hele bovenwoning, die we met niemand hoeven te delen.

Ideaal. EIgen keuken, wc. badkamer, slaapkamer en zitgedeelte. Daar zitten we nu uit te buiken. Want ook de gastronomie in Osterspai was top. We hadden een ` Ratsherrenplatte` , die met veel smaak bijna leeg gegeten werd. Dat was echt vakwerk gezien de hoeveelheid eten die op de ` teller` lag.

IMG_0388

Morgen richting Bonn. De airbnb is al geregeld. We weten niet goed wat we daarna zullen doen. Nog een nachtje Keulen (op ca 50km van Bonn) of naar huis (ca 120km). We hebben ons doel van 1.250 km fietsen dan in ieder geval bereikt. We kijken wel wat het wordt. Daar kunnen we morgen nog de hele dag over nadenken…….

Een gedachte over “Vakwerk

  1. Carola

    Dat hebben jullie snel gedaan.
    Köln is altijd de moeite waard! Of extra lang met de camper erop uit. Ook heeeerlijk toch?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.