Umleitung

Rivieren 2017 Dag 11, Worms-Mainz 71km, totaal 968km

Vandaag ben ik (Petra) weer eens aan de beurt om het blog te schrijven. Het is gisterenavond een beetje laat geworden, vandaar nu pas weer een verslag van gisteren.

We hebben vannacht heerlijk geslapen, dat kon ook niet anders na al die kilometers van gisteren. Onze gastvrouw was al naar haar werk vertrokken, toen wij om 9.00 uur de voordeur achter ons dicht trokken om weer op de fiets te stappen. Als eerste de bakker in het dorp bezocht, want ja we moesten natuurlijk nog wel ontbijten. Geen probleem, eerst even een stukje fietsen totdat we een mooi plekje hebben gevonden.

We moesten door de stad Worms fietsen, om weer op de juiste route te komen. Opletten geblazen, veel verkeer, vaak bleek de navigatie niet te kloppen omdat er een nieuwe weg of brug aangelegd was, maar gelukkig heeft Henny ook gedacht aan een ouderwetse landkaart, die we toch ook regelmatig hebben gebruikt de afgelopen dagen. We zijn natuurlijk behoorlijk bepakt, hierdoor zijn de fietsen breder en zwaarder, en ook dat vraagt opletten. De ene automobilist geeft je ruimte en houdt rekening met jou, de ander rijdt bijna de tassen van de fiets…………

Veel industrie in Worms. Absoluut geen mooie omgeving om doorheen te fietsen.
Na ongeveer 12 km hadden we het centrum / industriegebied gehad, en konden wij onze tocht voortzetten langs de Rijn. Toen we een bankje tegen kwamen, zat daar een oudere dame die ook met de fiets onderweg was. Voor ons een mooi plekje om te ontbijten. Ze was goed gekleed, zonneklep op, de lipjes rood en zelfs haar wenkbrauwen waren met een potlood gestyled. Zij was met haar mobieltje, druk doende een telefoontje af te handelen, waarna zij zich tot ons richtte. Ze vroeg waar de reis naar toe ging, hoelang we al onderweg waren, ze praatte aan een stuk door. Een gezellige en vitale oude dame. We moesten volgens haar zeker naar de “Altstadt van Mainz” gaan. Dit advies namen we ons ter harte. Toen zij het tijd vond om weer op te stappen (fiets zonder meuterke!) hebben wij in alle ruste de verse broodjes genuttigd.

Wat boffen we toch met het weer! Geweldig! De zonnecreme hebben we regelmatig te voorschijn gehaald. In Duitsland zijn er genoeg terrasjes onderweg (in vergelijking met Frankrijk) waar je je dorst kunt lessen. Dat hebben we dan ook ruimschoots gedaan vandaag. Je moet tenslotte goed voor jezelf zorgen!

Halverwege de tocht kwam er weer (gisteren ook al) een “umleitung fahrraeder”.
Hier hadden we helemaal geen zin in! Maar ja, je hebt geen andere keuze. We hebben bij elkaar zo’n 10 km moeten om fietsen. Henny was daar absoluut niet blij mee, en zijn duitse vocabulair sprak op dat moment boekdelen. Normaal bij de apres ski, of bij de 11e van de 11e in Koln, kan hij het goed vinden met onze naaste buren, maar nu was het toch even anders!
Wat doe je dan: Vooral rustig blijven, door fietsen, en wachten tot die “Umleitung” voorbij is.

Zo geschiedde en na uiteindelijk een prachtige route waren wij om 15.00 uur op de plaats van bestemming. We hebben voor 2 dagen een kamer geboekt in een schoon en gastvrij huis. Weer een erg vriendelijke gastvrouw, die de landkaart met bezienswaardigheden van de omgeving al voor ons klaar had gelegd, en ons een heerlijk restaurant voor vanavond heeft geadviseerd.
Haar ouders wonen eigenlijk in haar tuin. Aan het huis van de dochter, is nog een aparte woning aangebouwd. Mantelzorgen op een paar vierkante meter. Ook in Duitsland………..
Morgen hebben we een rustdag en gaan we op advies de Altstatt van Mainz bezoeken. Ik ben benieuwd wat we daar gaan beleven.

4 gedachtes over “Umleitung

Reacties zijn gesloten.