PFFFFFF

Rivieren 2017. Dag 10, Karlsruhe-Worms (Eppenheim) 117 (!)km. Totaal 897km

Het ritme van de laatste dagen herhaalde zich gisterenavond; Vroeg naar bed en weer vroeg op. Ik was temeer vroeg wakker omdat we vanochtend nog geen slaapplek voor vandaag hadden. Dus als eerste maar iets gezocht dat wat verder lag dan Kaiserslautern, waar we oorspronkelijk wilden stoppen. We durfden het beiden niet aan om op de bonnefooi te gaan fietsen, temeer daar het tentje nog steeds geen optie is (begrijpelijk, ik slaap overal, maar voor Petra is dat anders).

IMG_0379

Uiteindelijk vonden we een slaapplek in de buurt van Frankental. Deze stad ligt aan de route op een kilometer of 9 beneden Worms. Volgens de officiële Rheinradweg site is de afstand Karlsruhe-Worms 92 km, dus we dachten vandaag een makkie te hebben. Waar het qua afstand precies mis is gegaan hebben we niet kunnen reconstrueren. We hebben de bordjes gevolgd en behalve een paar (keurig aangegeven) omleidingen hebben we geen gekke afwijkingen op de wegen kunnen constateren. Het zei zo. Vanavond een extra zalfje op de pijnlijke plaatsen, die in de laatste 20 kilometer ook nog extra gegeseld werden omdat we over enkele onverharde wegen moesten rijden.

Of dat ook de reden was waarom ik na 100 kilometer nog een lekke band kreeg (die volgens de beschrijving eigenlijk niet lek kan raken), weet ik niet, maar het zal ongetwijfeld meegespeeld hebben. Ik had geen zin meer om te plakken, dus een vervangende binnenband erin. Petra ging ondertussen inkopen doen in de nabijgelegen supermarkt, waarmee het tijdverlies door de panne best wel meeviel.

Hoe anders begon de ochtend: we waren vroeg weg (om 8.30 uur), maar zonder ontbijt en koffie. Dat is blijkbaar niet de gewoonte bij de bnb’s in Duitsland. De eerste 10 kilometer hebben we dus nuchter afgelegd. Vervolgens onderweg bij een bakker (lekker verse Duitse broodjes), supermarkt (beleg, fruit) en Mc Donalds (heeele grote koffie) een uitgebreid ontbijtje gescoord en vervolgens hadden we om een uur of 10 nog bijna niets gefietst.

Petra had sowieso een moeilijke start vanochtend. Ze kwam moeilijk vooruit had deze keer de pudding in haar benen. Daar kon ook de mooie route en het geweldige weer niets aan veranderen. Waarschijnlijk de vele kilometers van de afgelopen dagen en de beperkte nachtrust. Na de middag (we aten in een typisch Duits restaurant langs de Rijn een lekkere warme maaltijd) ging het een stuk beter.

IMG_0380

Rond een uur of 3 zagen we vanaf het fietspad een oude bekende: de brug bij Hockenheim. Met wintersport (Hockenheim ligt precies op de helft) het signaal om te gaan tanken en koffie te gaan drinken.

IMG_0381

Deze traditie hebben we voortgezet, maar in plaats van koffie hebben we twee grote Radlers gedronken.

IMG_0382

Daarna kwamen we goed vooruit met snelheden royaal boven de 20 km p.u. Petra had ook de batterij nog volgeladen, dus volgas…..
Het laatste stuk van de tocht vandaag, zo’n 12 km, was vooral erg onhandig. De fiets navigatie hing vast. Gelukkig heb je dan nog google-maps, maar uiteindelijk kwamen met de fiets tussen windmolens en akkerbouwland terecht. Over hobbelige zandwegen vervolgden wij de route. Uiteindelijk waren we om 19.00 uur pas op de plaats van bestemming.

We zitten nu samen op de bank in een goed verzorgde bnb in de buurt van Worms. Een hele verdieping met keuken, badkamer en eigen ingang voor ons alleen. Eigenlijk zijn we de inspanningen van vandaag al weer vergeten. Morgen wordt een kort tochtje (Mainz ligt op 50 echte kilometers) en overmorgen hebben we een rustdag. Dat mag ook wel na ongeveer 1000 km gefietst te hebben. We denken er overigens aan de weg iets in te korten. Kunnen we nog een weekje met de camper er op uit.

Langs de Rijn of zo………

3 gedachtes over “PFFFFFF

  1. Carola

    Zou ik zéker doen, n weekje met de camper! Hij staat daar maar te verstoffen…..
    En de kontjes kunnen ook wel wat rust gebruiken!
    Veel succes nog! Knap hoor, al bijna 1000km op de teller!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.