Via Liberam

Herfst 2015IMG_1700

Via Liberam, vrij vertaald: ‘de weg naar de vrijheid’, was een van de namen die bij me opkwam toen ik lang geleden besloot om ooit een keer in de toekomst de Camino (zoals de weg naar Santiago de Compostela wordt genoemd) fietsend af te leggen.

Niet per definitie een zoektocht naar mijzelf (hoewel je natuurlijk niet weet of je jezelf niet toch tegenkomt) of het mezelf bevrijden van een juk of meer van dat soort zware gedachten heb ik daarbij voor ogen gehad, maar het hopelijk proeven van een gevoel van ultieme vrijheid, gekoppeld aan een sportieve prestatie en mogelijk een spirituele ervaring opdoen (waarom ook niet?) is wat ik me voorstel bij de Camino.

Op m’n 55 ste vind ik dat het er dan toch maar van moet komen. Ergens tussen half mei en begin juni 2016 wil ik op het door mezelf gebouwde stalen ros over oude wegen naar Galicië fietsen.

Ik heb er voor gekozen om alleen te gaan. Niet omdat ik niemand mee wil nemen, wel omdat iedereen die de weg heeft afgelegd aangeeft dat je op die manier het echte Camino gevoel ervaart.

Primitief moet het ook worden. Geen hotels, maar een tentje om te slapen (liefst in het wild, maar wel veilig)  en een campinggasbrander om het eten te maken. Geen luxe of haute cuisine dus, maar lekker basis. Prima ook om met het oog op de Pyreneeën nog wat overtollige kilootjes kwijt te raken……

Misschien verandert onderweg mijn gedachte daarover nog wel, maar zo kijk ik er nu tegenaan.

Een aantal vragen heb ik nog, maar er is ook nog voldoende tijd om daar antwoorden op te vinden. Zo vraag ik me af of ik met de trip geld wil ophalen om een goed doel te steunen. Ik twijfel, want ik wil mijn omgeving niet opzadelen met financiële verplichtingen, ook al zijn ze bestemd voor het goede doel.

Ten aanzien van de uitrusting moet ik ook nog de nodige spullen aanschaffen. Een aantal zaken heb ik al c.q. al gekocht (lang leve Ebay en Marktplaats!), maar er moeten ook nog keuzes worden gemaakt, waarbij techniek, bruikbaarheid, gewicht en prijs de belangrijkste criteria zijn.

Ik zal de komende weken/maanden zoveel mogelijk bijhouden wat er zo allemaal op mijn pad komt. Dit pad naar de route is overigens een weg op zich….

Viva Via Liberam!!!!!

Een gedachte over “Via Liberam

Reacties zijn gesloten.