Tent

Als je tussen de 5 en 6 weken onderweg bent en niet in hotels of dergelijke wilt overnachten, ben je aangewezen op campings of plaatsen waar pelgrims onderweg hun tentje neer mogen zetten.

Omdat het ook wel eens slecht weer kan zijn en dus ook de tent als verblijfsruimte wilt kunnen gebruiken, wil je toch wel iets meer ruimte. Nu kun je uiteraard geen bungalowtent van 10 kilo meenemen, dus het blijft behelpen.

Toch is er nog genoeg te kiezen. Een eenpersoons of een tweepersoons tent bijvoorbeeld. Tunneltent of koepeltent. Alleen een buitentent of een exemplaar met binnentent.

In ieder geval wil ik een tent waar ik ook helemaal in pas en ook een beetje bewegingsvrijheid heb. Verder wil ik er in ieder geval ook in kunnen zitten en overweeg ik om ook de fiets ‘binnen’ te zetten. Om die reden heb ik een inklapbaar stuur op de fiets gemonteerd. Stuur inklappen en voorwiel er uit halen zou moeten kunnen werken.

Verder moet de tent ook onder extreme omstandigheden waterdicht zijn.

Uiteindelijk heb ik een mooie tent gevonden op Ebay (where else?); een nieuwe Pinguin Echo 2 van 1,9 kg. Ingepakt slechts 45*12 cm en dat voor €55. Met binnen- en buitentent. Extreem waterdicht en een hoogte (binnen) van 1 meter, zodat ik in ieder geval ook nog in het midden in een stoeltje kan zitten.

Om m’n blog bij te werken bijvoorbeeld….

2 gedachtes over “Tent

Reacties zijn gesloten.