AFTELLEN

AFTELLEN

Het aftellen is begonnen. Afgelopen weken heb ik veel tijd aan het herinrichten van de tuin besteed en dus minder kunnen fietsen dan gehoopt. Wel nog een paar kilootjes kwijt geraakt. 12 in totaliteit nu. Ik ben benieuwd hoeveel ik weeg na de tocht.

Komende weken dus weer regelmatiger fietsen. Gelukkig wordt ook het weer weer wat beter. Wordt ook wel tijd want over drie weken heb ik als het goed is de eerste rit achter de rug. Yes!!!!!!!

Nu nog bezig met de laatste voorbereidingen. Dat wil zeggen: de fiets in topconditie brengen, de uitrusting verder completeren cq uitproberen en de laatste aanpassingen aan de route doorvoeren en GPX bestanden aanmaken. Ik heb lang getwijfeld of ik niet toch de kortere route over de ‘ via Lemovicensis ‘ (van Vezelay naar Limoges) ga nemen. De weg via Vezelay naar Le Puy die ik wilde nemen is ongeveer 200km langer en combineert eigenlijk twee oude routes uit het noorden en het oosten met elkaar. Voor mijn gevoel authentieker dan de weg over Limoges, maar ook zwaarder en gevaarlijker, zo lees ik in diverse verslagen. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om dan toch de route over Limoges te nemen.

Heel veel informatie hierover heb ik gevonden op diverse internationale sites, waarbij met name het Franse St Jacobs gezelschap zeer nuttige informatie vertrekt over route, verblijf en bezienswaardigheden. Geen boekjes dus nodig. Zie: http://www.xacobeo.fr. Ook de internationale site http://www.vezelay-compostelle.eu is een mooie site met heel veel informatie. Met name de informatie voor fietsers kan in Nederland nog veel verbeterd worden. Blijkbaar wordt er min of meer voetstoots van uitgegaan dat iedereen de routes van Sweerman rijdt en de boekjes koopt. Dat gaat voor mij niet op.

Als iemand de informatie (zowel tekstueel alsook in GPX bestanden, wil ontvangen, laat het maar weten. Ik stuur deze graag per email.

Ook wil ik nog een frans telefoonkaartje scoren voor het geval er toch geen wifi beschikbaar is om het blog bij te werken, maar verder ben ik er klaar voor!!!!!

2 gedachtes over “AFTELLEN

  1. William H

    Zwager, ik ben nu al trots op je! Super dat je dit gaat ondernemen en ik ben er van overtuigd dat je zult ervaren waar je op hoopt……alvast veel plezier en sterkte gewenst! groet William

    Like

Reacties zijn gesloten.