Viva la France

Vive la France, dag 2 Namur-Rocroi 110km

Vandaag vertrokken uit Namur met een beetje miezerregen. Bij een Turks bakkertje om de hoek een heerlijk wittebrood gescoord. Vervolgens ben ik langs de Maas op een bankje gaan zitten en heb met mijn tubes pindekaas en jam lekker ontbeten. Ik was misschien 4 km van het hotel in Namur verwijderd. Komt een man (Henk Mulder) de weg overgestoken die ook een schelp op zijn rugzak heeft. We raken aan de praat en ik vraag hem waar hij heeft gelogeerd. Bij de jeugdherberg voor een habbekrats met uitgebreid ontbijt……

Enfin, vol goede moed weer op weg gegaan en ondanks dat de regen met bakken uit de lucht kwam was het een geweldige route langs de Maas (Ravel 1). Na 50km bereikte ik de Franse grens (nog voor 12 uur in de ochtend) en ben ik de Voie Verte opgefietst. Als je het mij vraagt is dit de ultieme fietsersdroom. Geweldig. Ik heb een paar keer kippevel gekregen van de uitzichten die je in de vallei hebt en de ontzettend mooie oude Franse dorpjes waar je door komt. Revin spant wat dat betreft de kroon. Helaas is daar alleen een camping en regende het nog steeds pijpestelen anders was ik er wel blijven slapen….

In Revin richting Rocroi (ook een mooie plaats overigens) verlaat je de Maas en gaat het meteen bergop. Na 100km geen lolletje. De laatste 10 km waren uitgesproken zwaar. Ik heb zelfs mijn toevlucht moeten nemen tot de druivesuiker die mijn zus (dank je Annelies en Fon) me vrijdag heeft gegeven. De pijp was dan ook leeg toen ik om 15.30 in Rocroi aankwam. Gelukkig is er plek in de fantastische gites. Deze is in 2014 geopend op last van de burgemeester die vond dat de pelgrims een goed onderkomen verdienden. Daar kunnen de lokale politici in Nederland nog een voorbeeld aan nemen. Hier bepaalt de burgemeester dat het er moet komen en dan is het zo….

In het huis is ook een kookgelegenheid, dus ik heb een prutje gemaakt. Wilde rijst met bruine bonen en tonijn uit blik. De bonen heb ik gisteren gekocht in een avond winkel in Namur in een Afrikaanse winkel. Waarschijnlijk heb ik ze niet lang genoeg laten wellen, want ze waren nog behoorlijk hard. Ook krijg ik het gevoel dat ze nog nawellen in de maag, want het rommelt behoorlijk. Misschien morgen nog wat extra voorwaartse kracht. Goeie poei die Afrikaanse bruine bonen.

Morgen ga ik op weg naar Reims (weer 107 km), maar ik overweeg toch ernstig om iets minder ver te gaan. Mijn zitvlak protesteerde vandaag net iets te vaak.

Ik zit nu de tekst voor het blog te typen met tegenover mij een andere Nederlandse pelgrim Geert Bruynes die nu 3 weken te voet onderweg is. Hij kwam drijfnat aan om een uur 7 (bit.li/GlnS). Afzien vandaag voor iedereen. Van Geert heb ik nog een aantal tips en overnachtingsadressen gekregen. Hij heeft in het verleden de Camino ook al eens met een ligfiets gedaan.

Brengt mij op het idee om een keer te gaan lopen…….. 🙂
Ps foto’s volgen nog als ik weer internet heb.

8 gedachtes over “Viva la France

 1. José Bloem

  Heftig hoor, Henny!! Heel veel succes nog en zet ‘m op. Wij volgen je op de voet!!👍👍

  Like

 2. Buurman

  Ha buurman,steven Kruijswijk heeft in Itallie de roze trui.Maar voor mij heb jij het Geel.

  Like

 3. Bij jou gaat hij lekker maar bij mij niet moet een week stoppen. Omdat ik mijn rechter hoorapparaat verloren ben had hem in een doosje gedaan voor de regen en kan hem nergens meer terug vinden.
  Nieuwe besteld via Schoonenberg in Valkenswaard. Eind van de week kan ik weer starten. Zit te wachten in een trekkershut camping De Paal in Bergeijk
  Groetjes Henk Bruns

  Like

  1. Jammer dat te lezen Henk. Een troost: het weer is hier nu niet om over naar huis te schrijven, maar vanaf midden deze week wordt het beter. Succes voor later en buen camino!!!

   Like

 4. Joop en Hetty

  Henny je heb er al 2 dagen opzitten, hoop dat het weer beter wordt.
  Men zegt altijd had je het maar aan je kont, maar dit is voor jouw echt niet van toepassing hé.
  Hoop dat beter gaat worden.
  Gr. Joop & Hetty

  Like

Reacties zijn gesloten.