In hogere sferen

Rivieren 2017. Dag 2 Huy-Givet (Frankrijk) 90 km

Gisterenavond hebben we op de markt in Huy gegeten. Het was er erg druk en we konden pas om 20.30 terecht. In een Ierse pub annex restaurant. O’ Malley’s geheten. Hoe kan het ook anders…

We namen beiden garnalen. Petra met salade (koolhydratenarm 🙂 ) en ik met pasta. De portie van Petra was heeeeel erg klein (zeker voor een groot meisje) en mijn garnalen dreven samen met de tagliatelle in een niet zo goed gelukte kreeftensaus. Jammer maar helaas.

We waren dan ook om 21.30 weer terug in ons appartementje en zijn direct gaan slapen. Na een goed nachtrust stonden we vanochtend om 7 uur op. Gedoucht, ontbijtje gemaakt, thee gezet, tassen ingepakt en om 9 uur weer op de fiets.

De hemel was grijs, maar regen van betekenis hebben we niet gehad. Wel was het redelijk koud. Een graad of 14. Het grootste deel van de dag hadden we weer wind mee, dus de 90km die we hebben gefietst, voelden gemakkelijk. Ook mijn zitvlak heeft zich snel aangepast aan het harde zadel en zelfs Petra merkte weinig van de zadelpijn. Zij heeft wel een schapenvacht om het zadel. Schijnt te helpen. De wielerbroek heeft afgegeven, zodat we het nu hebben over het zwarte schaap.

Onderweg kwamen we na een kilometer of 10 langs een rommelmarkt. We konden het niet laten en draaiden om. Verder onderweg kwamen we ook nog een gratis antieke houten kapstok van 1 bij 2 meter tegen. Normaal zou ik die zeker meegenomen hebben, maar om die nu nog dik duizend kilometer mee te sjouwen op de fiets…….. Met pijn in het hart ging de tocht dus weer verder.

IMG_0349

Verder veel mensen die les krijgen in het beklimmen van de rotsen. Op de foto misschien niet goed zichtbaar (effe zoomen), maar we zijn een paar keer blijven stilstaan om er naar te kijken.

IMG_0352

De hele dag hebben we langs de Maas gefietst. Via Huy naar Namur, Dinant en vervolgens Givet. We zitten nu een kilometer of 4 in Frankrijk, maar fietsen nog wel een tijdje langs de Maas. Ben benieuwd of de fietspaden even goed zijn als in Belgie. Vorig jaar ben ik vanuit Givet weg van de Maas richting Reims gefietst. Alles is vanaf morgen ook voor mij nieuw, dus (voor het eerst) de GPS aan.

Toen we vanmiddag een kop soep zaten te eten, kregen we een sms’ je van onze gastvrouw. Ze gingen onverwacht weg en komen pas om 19 uur vanavond weer terug. De sleutel zou ze in een enveloppe aan de deur hangen. We waren benieuwd of dat goed zou gaan, maar bij aankomst hing er inderdaad keurig een enveloppe met de sleutel. Het vertrouwen in de mensheid is hier nog groot.

IMG_0348

Onze fietsen staan vannacht veilig en droog binnen. Dat is wel zo prettig. Wij hebben de beschikking over een royale kamer met een rond bed. Om ons heen staan Boeddha spulletjes. Het is een yoga centrum. Maurice zal nu wel opveren en ook wij vinden het prettig. Het ruikt hier erg oosters. Patioullie denk ik. We vermoeden dat we vannacht wel in hogere sferen zullen verkeren……..

IMG_0350

Straks nog ergens een restaurantje zoeken. Givet is niet groot, dus het is de vraag of er iets is. Anders wordt het droog brood van gisteren. Met jam of pindakaas. Als we erg veel honger hebben kunnen we ook de noodvoorraad aanspreken. Daar zit onder andere nog een blikje tonijn in. Functionele voeding noem ik dat.

Morgen een iets kortere route. Ik schat ongeveer 80 km.

Namaste mudra!!

3 gedachtes over “In hogere sferen

  1. Anita

    Ik hoop dat jullie toch nog een goede maaltijd hebben mogen nuttigen . Na zo’n dag fietsen hebben jullie dat toch wel verdiend .

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.