IJsvogeltjes

Rivieren 2017. Dag 3 Givet-Charleville Mezieres, 87km. Totaal afgelegd 266km.

Gisterenavond op aanraden van onze gastvrouw hebben we gegeten bij Indiaas restaurant Taj Mahal in Givet. Misschien ietsje ver om voor om te rijden, maar het is absoluut een aanrader.

Vooraf hadden we een soort worstjes met sausjes en een bolle pannenkoek met honing en nog iets anders er in dat we niet konden thuisbrengen, als hoofdgerecht had Petra kip in saus (deed denken aan kip madras) en ik had schapenvlees (nee, geen zwart schaap) met een lekker zacht sausje. Daarbij kregen we wilde rijst. Als toetje nog zelfgemaakt sorbetijs. Niet bepaald functioneel eten dus en erg lekker……

We lagen er weer vroeg in en hebben puik geslapen in het ronde bed. Na het ochtendritueel en een echt frans ontbijtje (geroosterd brood met 2 soorten jam en komijnenkaas) en yoga thee (ja echt, die bestaat), zaten we al weer om 9 uur op de fiets. Het was koud (ca 7 graden) en we hadden voor de verandering wind tegen. Helaas vergiste ik me vlak na vertrek in de route, waardoor we op een bospad terecht kwamen. Zo’n kilometer of 2, maar de chef was er niet blij mee 😦 .

IMG_0353

Verder ging het langs kleine en vaak uitgestorven dorpen, waar de tijd heeft stilgestaan. De natuur is overweldigend. We hebben vandaag bijvoorbeeld een paar felblauwe ijsvogeltjes gezien. De Maas is hier ook veel ruiger dan in Belgie, met heel veel vertakkingen via welke sluisjes lopen. In Revin hebben we in de lokale kroeg koffie gedronken, Het is tevens het adres voor visspullen, brood, jachtdingetjes en verder kun je er ook nog tweedehands messen en horloges kopen. En dat op een paar vierkante meter. Oh ja, we mochten er ook nog de accu opladen.

Die hield het als gevolg van de stevige tegenwind overigens niet de hele 87km vol. De laatste 10 km moest Petra op spierkracht vooruit, hetgeen eigenlijk ook prima lukte.

In Frankrijk wordt vandaag het einde van WOII herdacht. Is ook de meest logische datum gezien de capitulatie van Duitsland. Een feestdag dus. Alle kleinere winkels zijn dicht. De grotere supermarkten waren tot 12 uur open. We waren nog net op tijd in een Carrefour om onze lunch (stokbrood met kaas en ham) te scoren. welke we overigens ook in de multi culti kroeg in Revin mochten opeten. Service van de zaak, aangezien ze zelf geen eten serveerden.

IMG_0354

Ons einddoel voor vandaag, Charlesville Mézières, is de hoofdstad van de regio. Er wonen 55.000 mensen, hetgeen voor deze streek een grote stad betekent. Onze gastvrouw Brigitte (we zitten in een woonhuis aan de Maas) was zo aardig om ons in haar auto een rondleiding door de stad te geven, nadat we eerst een stuk van haar eigen gebakken taart mochten proeven. Eigenlijk zijn het overigens twee steden, die vanaf eind 18e, begin 19e eeuw tot bloei kwamen. Er staan hier mooie herenhuizen en de markt is absoluut bijzonder fraai. Die zou in een Italiaanse stad niet hebben misstaan.

IMG_0355

Over Italiaan gesproken: vanavond hebben we een heerlijke pizza gegeten in een van de winkelstraten van de stad. Roseetje erbij en dan ben je blij als je, zoals ik nu, weer op bed ligt. De inspanningen laten zich gelden en met de juiste eiwitten en drank is het dan snel afgelopen met het voornemen om op Netflix een filmpje te kijken. Bij mijn buurvrouw vallen de luiken ook al bijna dicht, ware het niet dat ze mijn input voor de blog nog wil lezen.

Het wordt weer een lange nacht……… Bonne nuit.

5 gedachtes over “IJsvogeltjes

  1. Reserve accu kan, is wel weer meer gewicht, en ik heb al 10 kilo bagage bij mij. Dus voorlopig gewoon de beentjes laten werken, misschien denk ik er volgende week anders over……………..

   Like

 1. Jenny Timmer

  Prachtige omgeving zo te zien en een mooie tour zeg, ik zou bijna ook op de fiets springen (bijna hè hahahaha).
  De verhalen van de eerste drie dagen liggen trouwens al geprint klaar voor schoonmoeder.

  Succes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is super. Misschien nog leuk om haar te vertellen dat we vandaag een pleziervaartuig inhaalden op het stukje langs de Maas. De boot kwam uit IJsselstein . Bijzonder hè??

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.