Reisje langs de Rijn

Rivieren 2017. Dag 9 Brumath- Karlsruhe 77km. Totaal 780 km

Brumath hebben we vanochtend weer rond 9 uur verlaten. Onze gastvrouw, die hobby heeft aan koken, maakte zelf eierpannenkoekjes, brood (van de categorie paasbrood) en een mousse van rabarber en nog iets roods. Verder sloten koffie en worst en kaas voor op het brood. Ze verontschuldigde zich dat ze de jam had vergeten…… Wij maakten duidelijk dat dit het meest formidabele ontbijt was van de afgelopen week. We konden de verleiding om zo ongeveer alles op te eten dan ook moeilijk weerstaan, maar met de ervaring eerder deze week nog vers in het geheugen, lukte het enigszins. Wel besloten we, eenmaal op de fiets, dat we geen lunch meer zouden nemen.

We vertrokken met een paar spetters regen, maar na enkele minuten werd het droog. De lucht trok open en al snel moesten we weer de zonnebrand uit de tassen halen. Wat het weer betreft hebben we nog absoluut niets te klagen. Zelfs de wind zat vandaag weer mee. Een traditionele zuid westenwind. Vol in de rug. We voelden de kilometers als het ware niet.

De route voerde de eerste 10km in Frankrijk over D wegen. Hoewel het zondagmorgen was, was het geen pretje. Ik weet niet hoe hard de auto’s in Frankrijk buiten de bebouwde kom mogen rijden, maar het is hard…… Enfin, nadien werden we ruim voor de moeite gecompenseerd;

IMG_0374

Hoewel we hemelsbreed slechts 12 km van de Franse grens zaten, fietsten we eerst nog een stuk naar het noorden aan de Franse zijde van de Rijn. Een mooie tocht en vooral ook lekker rustig. Rond het middaguur bereikten we vervolgens Duitsland, waar we dankbaar gebruik maakten van de eerste de beste kroeg die we tegenkwamen om een lekker kop koffie en een schoon toilet te gebruiken.

IMG_0376

Vervolgens ging het door kleine dorpjes richting een met gravel verharde dijk. Ik denk dat we daar wel 30 kilometer overheen hebben gefietst. Toen we de bebouwing van Karlsruhe bereikten begon het te onweren. We hebben geschuild bij een zwembad met Bierstube en plannen gemaakt voor een volgende trip en de verbouwing van ons huis (maar nog niets besloten, hihihi).

IMG_0377

Ik heb gisteren een nieuw zadel voor de fiets gekocht (merk Selle Italia) en voelde  meteen een behoorlijke druk op plaatsen waar je die niet wilt voelen. Ik was vanochtend dus best benieuwd hoe het vandaag zou lopen en ik moet zeggen dat het heel erg meegevallen is. Ik weet niet of een dergelijk zadel al zo snel ‘ ingezeten’ is, maar ik heb nauwelijks last van m’n achterste gehad. Petra heeft al een paar dagen geen problemen met het zitten meer. Het schaap daarentegen wordt steeds zwarter en begint nu ook plaatselijk geplet te raken. Och germ……

Onze gastvrouw Claudia moest vandaag nog iets aan moederdag doen. Zij was dus pas vanaf 18 uur in de bnb. Omdat we tussen de middag niets gegeten hadden en er vanavond niet meer op uit willen, hebben we rond een uur of 5 een restaurantje opgezocht. Petra wilde eindelijk weer eens een bord salade (met verse zalm in dit geval) eten en ik heb mijn rentree in Duitsland gevierd met een wiener schnitzel en een biertje.

Om 18.00 uur stonden we vervolgens bij onze gastvrouw op de stoep, die een keurig nette, grote en schone kamer voor ons heeft gereserveerd. Een warme douche, een bad en een mooi uitzicht zijn verder ons deel. Dat is heel veel beter dan gisteren, maar onze gastvrouw van gisteren compenseerde dat vanochtend met een uitstekend ontbijt. Ik ben benieuwd wat ons morgenvroeg weer te wachten staat.

Volgens de gps moeten we nog 530km door Duitsland fietsen. Morgen willen we tot Mannheim komen, maar het is helaas nog niet gelukt om een slaapplek te vinden. Er wordt niet gereageerd op onze aanvragen. Blijkbaar werkt Airbnb in Duitsland minder goed dan we van Frankrijk gewend waren……

Als het tegenzit moeten we morgen toch nog een tentje zien te scoren onderweg en een camping opzoeken. Het weer is er in ieder geval naar. Nu nog de mindset van mijn wederhelft…… Zal wel een hotelletje worden!!!

Een gedachte over “Reisje langs de Rijn

Reacties zijn gesloten.