Ine en Toon

image

Dag 12 Benevent de L’Abbeye – Saint Germain Les Belles 83km

Foto: Gite waar ik heb geslapen in Benevent de L’Abbeye.

Gisterenavond vroeg gaan slapen en de hele nacht doorgeslapen. Om 6.30 uur werd ik wakker en begon ik weer het hele ritueel af te werken: douchen, gewone kleren inpakken zodat de spullen in de grote tas kunnen, andere grote tas vullen en als laatste, na het ontbijt, de voortassen vullen. Vervolgens de gite opruimen (afwas, bed fatsoeneren en een beetje vegen).

Om kwart voor 9 zat ik weer op de fiets en vertrok in de miezelregen naar Limoges of, als het heel goed zou lopen, nog een 20 kilometer verder naar Flavignac.

Na een paar kilometer fietsen kwam ik pelgrim Helmut tegen. Hij heeft de camino al in alle varianten gelopen en een keer gefietst. Ik heb een halfuurtje naast hem gefietst en hij heeft me heel veel tips gegeven. Zo vertelde hij dat de noordelijke route langs de middellandse zee ook te fietsen is. Weliswaar veel hoogtemeters maar fantastische vergezichten. De camino Frances, welke ik wilde nemen, begint in deze tijd langzaam druk te worden. Stof tot nadenken in de komende 650 km….

Ik kwam dus pas echt op stoom rond een uur of half tien en was door dat halfuurtje met Helmut kletsen wel redelijk koud geworden. Dat ging snel over toen de eerste heuvels genomen moesten worden. Het was weer een dag van veel klimmen en dalen. Waren de bergjes gisteren maximaal 400 meter hoog, vandaag ging het tot 540 meter. En iedere keer weer op en af. Het klimmen gaat overigens wel lekker. Ik verbaasde me er over hoe snel het lichaam zich aan deze inspanningen aanpast.

Na 45 km kwam ik een Nederlands stel tegen in het pittoreske dorpje Saint Leonard de Noblat. Ine en Toon fietsen al vanaf 13 mei richting Saint Jean Pied de Port. Ze fietsen ongeveer tussen de 40 en 60 kilometer per dag? Vandaag bleken onze wegen gelijk te lopen. Samen fietsten we naar Saint Germain Les Belles waar we naar wederom een stevige klim en dito afdaling aankwamen bij een door Nederlanders geleide camping ‘Montreal’ . Mooi terrein en goed verzorgd. Omdat het zo’n miserabel weer was kregen we, in plaats van onze eigen tenten, gedrieën een grote vaste bungalowtent aangeboden voor een paar euro. Voor de pelgrims….. Merci Montreal!!!

Straks gaan we hier eten. Morgen zien we wel weer hoe het gaat lopen. Volgens de Franse weerberichten gaat het droog worden met kans op een zonnetje. Yes!!!!!

A demain.

7 gedachtes over “Ine en Toon

 1. Ronald

  Hennie,
  Je blogs zijn elke dag een traktatie. We volgen je op de voet! Heul veul plezier nog. Geniet ervan!

  Like

 2. Hetty en Joop

  Hoi henny
  Proficiat met je 25 jarig huwelijk
  .je verhaaltjes zijn juweeltjes we kijken er iedere avond naar uit
  Hou vol en hopelijk beter weer.
  Hetty & Joop

  Like

 3. William H

  Zwager, ik lees, sinds je start, je blog iedere dag. Wat een avontuur! Echt geweldig! Wat lijkt me het voor jou een fantastisch avontuur. Blijf gezond en hou vol! Groet William

  Like

 4. Rob Faessen

  Hoi Henny. Ik volg je al vanaf dag een en beleef veel plezier aan het lezen van je reisverslagen. Het mag heel gek klinken maar mijn brein produceert de passende beelden bij de details in je verhalen, alsof je zelf in de Camino zit. Compliment voor je schrijverstalenten. Blijf me verrassen met ontberingen, mooie ontmoetingen en beschrijvingen van de vergezichten. Nog een vraagje: al dichter bij jezelf gekomen?

  Groet, Rob

  P.S. Van een Raomer Valjoux 7750 op ebay wil je nu natuurlijk niks weten 😉

  Like

 5. Thieu en Angela

  Hé Henny. De weers voorspelling is aan het beteren , bereid je maar voor op 25 tot 30 graden :-), zal na de nodige regen toch beter aanvoelen. en nog proficiat met je 25 jarig huwelijk, de rozen zijn aangekomen heb ik begrepen van de dames. We blijven je volgen !

  Like

Reacties zijn gesloten.