Slang

Dag 15 Pellegrue – Mont de Marsan 130 km

Vanochtend geslapen tot 7 uur. Heerlijk rustig was het in de refuge. Naast Veerle en Steven was er verder niemand. We hebben nog samen ontbeten en vervolgens weer alles ingepakt. Ik zat om 8.30 op de fiets.

De eerste 90 kilometer was het voornamelijk vlak, dus even na de middag had ik al 70km op de teller staan. Desondanks wilde ik graag in Roquefort (niet het Roquefort van de kaas) op de camping gaan slapen, maar daar aangekomen bleek de camping een verwaarloosd grasveldje met een open wc gebouw. Geen beheerder en geen receptie. Om 7 uur s’avonds zou er weer iemand langs komen.

Ik had toen 100km gefietst en besloot dan maar nog 30 km verder te fietsen naar Mont de Marsan, waar voldoende faciliteiten en een grote gite zijn. Na 110km begon mijn achterwerk weer behoorlijk te protesteren en na 120 km zat ik zowat achterstevoren op de fiets. Pffff. Ik was dan ok blij toen ik in Mont de Marsan aankwam. De refuge is behoorlijk vol. Er zijn 2 Belgen, 3 Luxemburgers, 1 Duitser, 1 Fransman en 3 Nederlanders. Ben eens benieuwd hoe dat vannacht gaat.

We zijn met 5 mensen ( Monique en Andre uit Nederland, Lieve uit Belgie, Kurt uit Bremen) uit gaan eten in restaurant La Casa die een speciaal pelgrimsmenu heeft van 11,60. Inclusief drank moesten we 16 per man afrekenen en dat voor een prima voorgerecht ( eend met sla) hoofdgerecht (malse steak met verse frietjes en sla) en chocomousse als toetje.

Vandaag heb ik onderweg overigens weer diverse dieren gezien. Naast wederom een reetje en mooie vogeltjes, reed ik vanmiddag over een zogenaamde voie verte, waar niets of niemand te zien was. Op gegeven moment achter een bocht lag een groene slang van een centimeter of 60 in de zon op te warmen. Ik schrok me wezenloos en voordat ik het in gaten had reed ik met mijn voeten omhoog getrokken in volle vaart over het diertje heen. Ik heb niet meer achter me gekeken hoe het met hem is afgelopen, zo verdwaasd was ik. Hopelijk leeft ie nog….

Verder was het vooral een dag van veel kilometers maken. Daarom ben ik ook wat later met het blog. Morgen 80km fietsen in de hoop dat ik dan weer wat meer tijd heb voor nog een paar mooie verhalen die ik vandaag weer heb gehoord.

A demain et bon nuit!

2 gedachtes over “Slang

Reacties zijn gesloten.