April 2017

Na bijna een jaar afwezig te zijn geweest van het fiets-front is het gelukkig en eindelijk weer tijd om na de Santiago koorts, nieuwe mooie routes te gaan afleggen. Ik zal hiervan uiteraard ook weer kond doen op mijn blog www.vialiberam

Als eerste een tocht naar Parijs: Toen mijn zoon Niek in 2013 zijn VWO diploma haalde wilden we samen als afsluiting van zijn middelbare schooltijd naar Parijs fietsen, maar door zijn vele feesten en allerlei andere beslommeringen kwam het er uiteindelijk niet van. Misschien had hij toen ook niet zo veel zin…. Nadat ik vorig jaar de camino had gefietst leefde het oude plan weer op en hebben we besloten dit voorjaar in ieder geval samen op pad te gaan. Vanaf 22 april 450 km fietsen naar Parijs. Het eerste stuk langs de Maas (tot bijna aan de Franse grens) en daarna via de Campagne naar de lichtstad.

We hebben een week uitgetrokken en gezien het verwachte slechte weer (daar heb ik blijkbaar patent op) zijn, in plaats van de campings, airbnb adresjes langs de route gereserveerd. Gaat prima! Ieder dag zo’n 60 tot 80 km fietsen. De eerste dag naar Luik, daarna door naar Profondeville enzovoorts. Ik ben benieuwd want Niek heeft niet getraind. Hij meent genoeg zitvlees en spiermassa te hebben om het ook zo te kunnen.

Als we terugkomen, ga ik weer op pad en wordt het rondje iets langer: Het was aanvankelijk mijn bedoeling om een heeeeel erg lange route te gaan fietsen. Vanaf Athene loopt een hele mooie nieuwe route dwars door Europa, langs de kust van de Balkan, richting de Alpen en via de Rijn terug naar Nederland. Athene-Amsterdam vond ik ook wel erg stoer klinken, hoewel ik waarschijnlijk had gekozen voor Athene-Amstenrade ;). 5000 km in een week of 6 tot 7 afleggen met (waarschijnlijk) een zuid-westen wind in mooie weersomstandigheden, stel je dat eens voor.

In Canada wordt dit jaar een aaneengesloten fietsroute van 24.000km geopend. Veel te ambitieus, maar ook daar heb ik stiekem nog even naar gekeken. En uiteraard blijft ook de zijderoute van Marco Polo (naar China fietsen) nog altijd ergens in het achterhoofd aanwezig.

Alleen vond Petra het een goed idee om een keer samen een tocht te fietsen. Voor haar de eerste keer, dus niet mega ver en ook niet berg op en berg af, maar liefst vlak en dicht bij huis. Ik heb van alles onder de loep genomen en uiteindelijk bleef de Elbe Radweg en de Donau Radweg zo’n beetje over. Langs het water fietsen heeft altijd iets moois, vind ik. Alleen was het moeilijk om de heen- en terugreis met de fietsen en de bepakking te organiseren, dus ben ik dichter bij huis gaan zoeken.

Ik heb zelf een route in elkaar geknutseld door België (eerste stuk langs de Maas) tot in Frankrijk (Verdun) en dan langs allerlei kanalen richting Metz/Nancy naar Straatsburg om van daar de Rijn af te zakken tot in Nijmegen en dan vervolgens over te steken naar de Maas en dan weer richting huis te fietsen. In totaliteit 1.250 km of zo. We zullen het wel zien.

Goede vooruitzichten dus. Eindelijk ook weer wat winterkilo’s er van af fietsen J. Richting Santiago was ik een kilo of 20 afgevallen. Hiervan zijn nog maar 5 over………..

 

14 gedachtes over “April 2017

 1. Evelyn

  Wat een plannen… geweldig! Succes voor jullie allemaal. Ik hou t voorlopig op wandelen en mijn elektrische fiets….yeah

  Like

 2. Anita

  Spannend allemaal , leuk om dit samen met je zoon en daarna met je grouw samen te doen . Ik kijk weer uit naar je verhalen. 🚴‍♀️🚴

  Like

 3. Henkie

  Succes alvast jong! En met Niek samen, heel mooi, vader en zoon. Wanneer ga je met Peet op pad? Zalig lijkt me dat, niet zozeer het fietsen (niet met mijn knieën), maar de vrijheid zulke plannen te kunnen maken. Enjoy life!

  Like

 4. Hetty en Joop

  Hoi Henny & Niek.
  Hetty en Joop wensen jullie een hele fijne tocht naar Parijs. Wij hopen vooral op heel goed weer voor jullie.
  Wij kijken er weer iedere avond uit naar de leuke verhalen.die je zo goed kunt schrijven..Heel veel sportieve kilometers.

  Like

Reacties zijn gesloten.