Hemelbed

Dag 2 Sittard-Parijs (95 km)

IMG_0335.JPG
Een bijschrift invoeren

Gisterenavond zijn we na even lekker gedoucht te hebben in de stad gaan eten. We waren van mening dat we genoeg energie hadden gebruikt om 2 grote entrecotes (van 300 gram ieder) met frites te mogen bestellen. Die smaakten prima. Na het eten zijn we terug gegaan naar de Airbnb en hebben we de boel nog een beetje opgeruimd.

Vervolgens op bed gaan liggen en voor je het weet vallen dan de luiken al weer dicht. Bij mij was dat zo rond de klok van 9 en Niek heeft het met wat filmpjes nog tot 11 uur weten te rekken, maar toen ging bij hem ook de batterij leeg.

Tot overigens een uur of 4 vannacht, want toen viel het hemelbed uit elkaar. Waarschijnlijk door een draaiactie van Niek die met zijn lange benen de overkapping uit elkaar trapte :). In ieder geval kwam de dwarsbalk boven op zijn hoofd terecht. Een hoop herrie en een kleine kamer met loshangende meubelstukken.

Ik ben weliswaar wakker geworden, maar dacht dat onze gastheren wat rumoerig de trap op kwamen. Ook Niek is eigenlijk meteen weer verder gaan slapen. Eigenlijk zagen we pas vanochtend wat gebeurd was.

Snel de zooi weer in elkaar gezet en vervolgens gedoucht en wel naar beneden gegaan. Daar wachtte een zeer royaal ontbijt op ons. De broodjes en croissants waren vers gehaald. Verder nog roomboter, thee, koffie en jus d’orange, corn flakes, melk, kaas, ham, 5 soorten jam en stroop. We konden om 9.30 geen boe of bah meer zegen en hebben eigenlijk pas laat in de middag weer iets gegeten. Tante Elise bedankt….

IMG_0337

We hadden gepland vandaag zo’n 80 km te fietsen. Om 9.45 uur ging het volle vaart bergaf richting Luik en toen we bij de Maas aankwamen bleek Luik-Bastenaken-Luik net gestart te zijn. We waren precies op tijd om de renners nog te zien vertrekken…..

Evenals gisteren hadden we heel veel geluk met het weer vandaag. Af en toe kwam de zon er door. Het werd maximaal 17 graden en de meeste tijd hadden we de wind in de rug. Perfect fietsweer dus. We hebben dan ook in totaliteit 95 km gefietst. Dat waren er 15 meer dan gepland, door omleidingen en vergissingen. Niek heeft het geweldig gedaan. Zonder zeuren de rit uitgezeten. Kapot moe dat wel, maar de hamburger van 300 gram die hij zojuist heeft verorberd maakte veel goed. Zelfs het laatste stuk fietsen naar de Airbnb waar we nu zitten: steil bergop, maar gelukkig wel maar een kilometer lang.

IMG_0338

Profondeville is een mooi dorp langs de oevers van de Maas. Er zijn diverse restaurants, die er allemaal even uitnodigend uitzien. We kozen voor brasserie Aquaplane. Zeker een aanrader. Naast de mega burger van Niek waren mijn spareribs ook erg lekker. Als het zo door gaat komt het niet goed met afvallen deze week.

We zitten in een appartement dat in een oud klooster is gemaakt. Onze gastheer is aardig, maar in tegenstelling tot gisteren is alles nu een beetje behelpen. We slapen op een leren zit/slaapbank, moeten onze eigen slaapzakken gebruiken, zelf kussens fabrieken (van kleding in een kussensloop, die had ik meegenomen), ik kan geen overgordijnen ontdekken, maar gezien onze gemoedstoestand maakt het allemaal niet veel uit. Slapen zal zeker lukken. Het ontbijt staat al klaar en bestaat uit melk met chocoflakes en thee. Ik vermoed dat we morgen na vertrek een warme bakker zullen binnenvallen…..

A demain et bonne nuit

Een gedachte over “Hemelbed

Reacties zijn gesloten.