Landloper

Dag 6 Ressons le Long- Louvres (91km)

La chambre rose.

Ook het eten van gisterenavond was een ware traktatie. Vooraf een aperitief van hazelnoot/appel likeur met cider, geserveerd met geroosterd stokbrood waarover franse kaas (sterk van smaak) was gesmolten, als voorgerecht pompoensoep met veeeeel knoflook en als hoofdgerecht de calamaris op z’n Frans (met verse groenten gekookt), rijst met peterselie en uiteraard rode wijn. Als toetje was er zelf gebakken abrikozentaart. En nog koffie toe. Pffffff het leven is zwaar.

De rest van de avond hebben we gezellig over van alles en nog wat zitten kletsen met Bertrand en Sabine. De huidige politieke situatie houdt de Fransen erg bezig.  Met name de ruk naar rechts en de mogelijke gevolgen voor de bestuurbaarheid van het land, zijn steeds terugkerende thema’s.

Uiteraard ook gesproken over het belang van het toerisme voor de regio en de bijzondere opvattingen van onze gastheren daarover; hun chambre d’hotes is verreweg de mooiste en meest luxueuze die we bezocht hebben. De eigenaren vonden het normaal dat wij van alle vertrekken in huis (behalve hun slaapkamer natuurlijk), gebruik maakten. Dus ook hun woonkamer en keuken. Doe alsof je thuis bent. Nu heb ik bij vertrek in Sittard met Niek afgesproken dat ik m’n baard laat staan. Zelf vind ik dat ik er langzaam als een landloper uit begin te zien, maar voor Sabine en Bertrand was dat geen punt. Een typisch voorbeeld van royaal vertrouwen in de mensheid, als je het mij vraagt……

Enfin, met al die eiwitten in de maag lagen we er al weer vroeg in en hebben geslapen als een roos. Vanochtend vroeg opgestaan om de uitrusting nog even te controleren en alles weer in te pakken. Een verfrissende douche en daarna de derrière (ja, hij is er nog en speelt weer op ;( ) nog even met wat zalf verzorgen completeert steevast het ochtendritueel. Het douchen en inpakken kost steeds meer dan een drie kwartier, zodat we pas om half 9 aan het ontbijt konden plaatsnemen. Twee gebakken verse eitjes van eigen kippen (volgens de vrouw des huizes leggen de kippen iedere dag 5 eieren en worden ze gevoerd met fijngestampte mais), zelf gemaakte rabarber- en frambozenmarmelade, dus we kunnen er weer tegen vandaag 🙂 . De jacuzzi slaan we over, want we moeten nog zo ver, helaas. Die is voor de volgende keer 🙂