Marco Polo

Rivieren 2017. Dag 4 Charlesville- Mézières tot Dun sur Meuse 100km. Totaal afgelegd 366km

IMG_0356

Gisterenavond meldde ik al dat mijn buurvrouw om een uur of 8 de ogen op half zeven had hangen. We waren moe en hadden eigenlijk bijzonder lekker gegeten bij een klein Italiaans restaurantje in Charlesville. Ik heb de klok in ieder geval niet meer 9 uur horen slaan en de film op Netflix over Marco Polo hebben we in ieder geval niet afgekeken.

Na lekker te hebben geslapen werden we om 7 uur vanochtend wakker. Onze gastvrouw had een onbijtje klaargezet en we moesten maar doen alsof we thuis waren. Hartelijk en vriendelijk zijn de Fransen hier.

Om 9 uur zaten we weer op de fiets en om een uur of 12 hadden we de eerste 45km er al op zitten. Het weer was super. Zonnetje, 20 graden, maar wel veel tegenwind.

Petra fietste de eerste kilometers zoveel mogelijk zonder accu, om de actieradius te vergroten. Dat bleek later nog erg nuttig. We fietsten namelijk de eerste 50km langs de Maas, zoals we gewend zijn, maar toen hield het fietspad op. Eerst dachten we nog dat het een kleine omleiding of zoiets was, maar later vandaag vertelde onze huidige gastheer dat in Mouzon het geld op was om het fietspad af te maken. Toch lijkt dat niet zo moeilijk, want er loopt een oude spoorbaan door de streek die niet meer in gebruik is en gemakkelijk is om te bouwen, lijkt me zo.

IMG_0359

Wij moesten dus van de weg af en via binnenwegen (de voie verte) richting onze slaapplaats voor vannacht. Berg op en bergaf. De extra accucapaciteit kwam nu dus echt van pas, want er was ook nergens iets van een kroeg of restaurant onderweg te bekennen waar de accu opgeladen had kunnen worden.

IMG_0360

Via allerlei mooie binnenwegen kwamen we toch nog redelijk vroeg op onze huidige bnb aan. 100km op de teller en de laatste kilometer ging steil omhoog richting een oud fort, waarop het huis waar we in slapen is gebouwd. Het uitzicht is adembenemend en dat is maar goed ook, want het was een hele toer om boven te komen.

 

IMG_0357

Zoals in alle dorpen is de middenstand hier ook nagenoeg uitgestorven. Dat wil zeggen dat de supermarkt weg is en er nog maar 1 bakker over is. Van de 5 restaurants die 3 jaar geleden bestonden, is er nog maar 1 over en die was vandaag dicht. 😦

Ik ben daarom na aankomst maar weer naar beneden gefietst richting de bakker en heb wat brood en appelflappen gekocht. Petra bleef boven op de berg. Dat was echt teveel van het goede…. Jam en pindakaas uit de noodvoorraad op het brood en dat was dus het avondeten. We hebben besloten dat morgen anders te doen. Eten tussen de middag in Verdun (dat is in ieder geval een grote stad), de accu tegelijkertijd opladen en s’ avonds een broodmaaltijd. Kijken of dat bevalt.

Morgen fietsen we 80 echte kilometers heb ik Petra beloofd. Volgens alles is dat ook te doen. Helaas kunnen we pas na 18 uur onze bnb in, maar we hebben besloten om na het middageten Verdun te verkennen, zodat we in ieder geval niet te vroeg aan zullen komen. Het is een beetje zoeken en plannen. Iedere dag is ook anders. Even zoeken naar de juiste balans.

Straks weer het vervolg op Marco Polo bekijken. Een toepasselijke film. Dat was ook zo’n avonturier op weg naar China. Ideetje voor de volgende keer????

5 gedachtes over “Marco Polo

  1. Ans

   Wat een geweldige reis en zo sportief, zelfs met accu en zwart schaap. Het weer gaat mooi worden dat is jullie gegund. Veel plezier.

   Geliked door 1 persoon

 1. Diana

  Hoi Petra, je kan bij terugkomst door het sleutelgat. Emile zegt dat ik de volgende keer ook mee mag. HAHA nog veel plezier

  Geliked door 1 persoon

 2. Wandelengel

  Onze vriendin was verantwoordelijk ambtenaar voor de provincie Limburg om de Maasfietsroute van de oorsprong tot aan de monding te realiseren. Zij is vastgelopen o.a. op de vele verschillende ambtenaren met hun regeltjes in de verscheidene landen, regio’s, provincies en lokale overheden. Ha, ha. Ik had je wel kunnen vertellen dat je niet tot aan de monding kon fietsen ad oevers van deze mooie rivier.

  Like

Reacties zijn gesloten.