Plumpudding

Rivieren 2017 Dag 5 Dun sur Meuse- St. Mihiel 80km, totaal afgelegd 446 km

Gisteravond nog een paar minuten geprobeerd om naar de film over Marco Polo te kijken, maar het lukte niet echt. Sendeschluss…..

Vannacht weer uitstekend geslapen. Het was erg rustig op de berg en we waren nogal moe van de 100km fietsen. Vanochtend stonden we om 7 uur op, en na alles weer gefatsoeneerd te hebben zaten we om 8.30 aan een royaal ontbijt. Ik som even op wat er allemaal op tafel stond: een baguette, 2 chocoladebroodjes, een grote croissant, müsli en crusli, echte boter, 3 soorten zelfgemaakte jam, gekookte ham, rauwe ham, geitenkaas, camembert, sinaasappelsap, appelsap en vers fruit (mandarijnen, sinaasappels en kiwi’s). Het zal jullie niet verbazen dat we geen pap meer konden zeggen na het ontbijt.

Even na 9 uur zaten we weer op de fiets. Het eerste stuk steil bergaf en daarna weer op zoek naar de Maas. Helaas liep onze route weer over allerlei D wegen en het ergste was dat we meteen stevig moesten klimmen. 9% was de helling en alsof dat nog niet genoeg was hadden we de wind vol in de snufferd. Petra zet dan het motortje iets hoger, maar helaas bij mij gebeurde er bitter weinig, Het ontbijt was denk ik echt teveel van het goede, Het leek wel alsof er iemand aan mijn bagagedrager hing. Pudding in de benen…….

We schoten dus niet echt lekker op en de route liep over een drukke weg. Veel verkeer dus en iedere keer weer omhoog en omlaag. Toen de machine weer enigszins op gang kwam, zo rond het middaguur, waren we in Verdun aangekomen. Een mooie stad, met natuurlijk veel aandacht voor de 1ste wereldoorlog. We hadden gisteren afgesproken dat we in Verdun tussen de middag zouden eten en een terras langs de Maas was snel gevonden. Vandaag een steak met frieten en groene sla in de aanbieding. We hadden onze keus dus snel gemaakt en na 1 1/2 uur stapten we weer op de fiets. Natuurlijk hadden we ook een half litertje wijn gedronken.

Dat was heeeeel erg dom. De pudding van vanochtend werd plumpudding. Ik kwam niet meer vooruit en de accu van Petra had maar net genoeg standen om een klein beetje vaart te kunnen maken. De hele middag hebben we de benen gevoeld. Het was maar goed dat de geboekte Airbnb maar 80km verder dan het vertrekpunt was. Om 4 uur vanmiddag kwamen we in St Mihiel aan. Een stad met een mooie oude kern. We slapen in een huis uit de 18de eeuw, waarachter nog een huis uit de 16 eeuw ligt. Beiden zijn nog in originele staat. Er is binnenin niets verprutst. Ook de 16de eeuwse keuken, compleet met hardstenen open haard en hardstenen wasbak (in de vorm van een trog), zit er nog in. Onze monden vielen open van verbazing.

Weg vermoeidheid. Onze gastvrouw was ook zo aardig om samen met ons in het zonnetje 2 biertjes in de tuin te drinken en honderduit te vertellen over de stad en haar historie. Jammer dat we nog moesten douchen. Onze kamer in het 18de eeuwse deel is ca 40m2 groot. Bijzonder sfeervol. Hoge ramen, hoge plafonds, rondom kasten (helaas wit geschilderd), houtkachel en ga zo maar door. De badkamer is ook nog volledig origineel, inclusief het bad op pootjes en de oude messing kranen.

Na de copieuze maaltijden van vanochtend en vanmiddag hebben we het vanavond simpel gehouden; Stokbrood met kaas en een kop thee. Morgen ook maar een karig ontbijtje nemen. Dan kunnen we tenminste weer meters maken.

Helaas werkt de wifi niet, dus jullie zullen het vandaag zonder foto’s moeten doen. Jammer. We zullen proberen dat morgen in te halen.

Morgen fietsen we nog een kilometer of 30 langs de Maas om dan over te steken naar de Moezel, richting Nancy. Naar verluidt loopt er langs de Moezel weer een fietspad. Daar verheugen we ons alvast op. Het wordt een korte rit. Volgens de GPS (die er regelmatig naast zit) ongeveer 70km. We zullen het wel zien.

7 gedachtes over “Plumpudding

 1. Ger

  Ondanks de pudding Goed bezig😜😜😜
  Veel plezier en als het even niet mee zit gewoon ff leuke dingen doen ipv ruim culinair genot van spijjs en drank. Ook in de Giro en Tour hebben ze rustdagen: dus tip van de dag? Relaxen dat mag👍👍👍👍🇫🇷🇫🇷🇫🇷

  Geliked door 1 persoon

 2. Conrad Sommerdijk

  Corstjens en Peee. Echte liefde is samen fietsen. Pee, hoeveel kilo ben je al kwijt!!

  Like

  1. Nou Coen, dat zal denk ik wel tegenvallen. Collega zei, je kunt als je terug bent door de brievenbus, maar dan moet ik op z’n minst er een wereldreis van maken.

   Like

 3. Wandelengel

  Het ontbijt is niet echt koolhydraatarm Peet maar je gebruikt genoeg lees ik om daar deze tocht maar niet te veel bij stil te staan……dooooooorrrrrrfietsen

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.