Van Maas naar Moezel

Rivieren 2017. Dag 6 Saint Mihiel-Maron 79 km. Totaal 525 km

Zoals beloofd hierbij nog even de foto’s van gisteren;
Foto 1 is van Verdun, foto 2 het terrasje met steak en wijn in Verdun en de volgende foto’s van ons verblijf in Saint Mihiel. De voorkant van het huis, onze kamer en in het binnentuintje moet een pilsje…….

Gisteren hadden we dus geen internet en na een vermoeiende dag is het vroege einde voorspelbaar. Ik dacht dat we rond 21 uur gingen slapen. Vanochtend werden we rond 8 uur weer uitgerust wakker.

Het ontbijt hebben we inderdaad karig gehouden. Thee met stokbrood en kaas. Rond de klok van 9 zaten we weer op onze fiets, na afscheid genomen te hebben van onze gastvrouw, doch niet eerder dan nadat ik haar beloofd had dat ik een koper voor haar huis zou zoeken. 🙂

De route was gelukkig weer snel gevonden. Na een kilometer of 30 fietsen over rustige wegen reden we rond de middag in Sorcy St Martin voor de laatste keer over de Maas.

IMG_0365

Onderweg kwamen we nog een ree tegen dat een drukke brug over wilde steken. Even dacht ik dat Petra een beroerte kreeg, zo enthousiast werd ze toen ze het beestje zag.

Rond het middaguur aten we weer in een bar/tabac langs de route. Petra een fish&chips burger en ik een biefstuk met frietjes en sla. Inclusief 2 koffie en een ijsje toe moesten we 25,- afrekenen en het smaakte ook nog perfect. Vivre la France……

Voor alle zekerheid hadden we maar geen wijn genomen. De ervaring van gisteren zat nog vers in het geheugen. Direct na de lunch arriveerden we in Toul.

Vanaf Toul ging het langs de Moezel. Eindelijk weer een perfect fietspad en een mooie vlakke route direct langs het water. Na 2 dagen over D wegen gereden te hebben een hele verademing. Op de foto het bord dat de route aangeeft. Gedurende de volgende 250 km zullen we deze bordjes volgen.

IMG_0366

Het waaide vandaag behoorlijk. Uit zuidwestelijke richting, dus grotendeels tegenwind. Toch liep het erg lekker langs de fietspaden, zodat we om 15.30 aankwamen in Maron. Onze gastvrouw is duidelijk in oosterse sferen; het interieur ademt yoga en Japan uit. Het huis is volledig van hout, kleurrijk en erg fraai gebouwd. Wij hebben de bovenverdieping die via een vide uitkijkt over de woonkamer. Kunnen we onze gastvrouw een beetje in de gaten houden…. Deze inbreuk op de privacy zou niets voor ons zijn…..

Zij komt overigens vanavond pas rond 19.00 uur thuis. De sleutel lag onder de deurmat. Het blijft voor ons bijzonder hoe gemakkelijk men sleutel en huis deelt met wildvreemde gasten.

We zijn bij wijze van uitzondering vandaag niet moe. Toch vermoed ik dat we er al weer vroeg op zullen liggen, tenzij onze gastvrouw nog een verrassing in petto heeft. Voor morgen is er regen voorspelt dus het kan weleens een ‘nat’ dagje worden. We gaan morgen langs de Moezel, onder Nancy door richting Duitsland, waar we hopelijk zondag al zullen arriveren. Alsdan hebben we er al 700 km op zitten. Pfff het gaat hard. Maar zover is het nog lang niet. Eerst nog 3 nachtjes in Frankrijk.

A demain et bon appetit!!!!

2 gedachtes over “Van Maas naar Moezel

Reacties zijn gesloten.