Juffrouw ooievaar

IMG_0371Rivieren 2017. Dag 8, Lagrande-Brumath 78 km. Totaal 703 km

Vandaag was het een bewogen dag. Gisteren in Lagrande zaten we in een Gite uit 1730. We sliepen in het deel dat in 1830 werd bijgebouwd. De eigenaar heeft het gebouw in 1993 gekocht en na 3 1/2 jaar verbouwen is het sedertdien in gebruik als Gite.

In Lagrande zelf is, ondanks de naam, niets maar dan ook helemaal niets te doen. We moesten een dorpje verder volgens onze gastheer, waar we een restaurant en een Italiaans restaurant zouden aantreffen. Het Italiaans restaurant was een afhaal Italiaan en het restaurant serveerde mosselen, een die blieft mijn vrouw niet……. Dus er bleef alleen de afhaal Italiaan over. Ik heb geprobeerd hem nog over te halen een tafeltje voor ons te dekken, maar ondanks de aanwezigheid van een tafeltje lukte dat niet. Als we van zijn pizza’s wilden proeven wilde hij (Marco, hoe kan het anders), best een pizza maken, maar die moesten we op het marktplein opeten. Enfin, goede raad is duur, dus we lieten twee pizza’s (met korting, dat weer wel) maken en aten deze op het marktplein op. Tijden het eten zagen we niet alleen dat de pizza van Petra aan de onderkant voor de helft verbrand was, maar dat mijn fiets ook 3 spaken miste

Enfin, Petra had het probleem met haar pizza snel opgelost (er kwam een nieuwe in de vorm van een hartje), maar met mijn spaken was het een ander probleem. Toen we weer bij de Gite waren aangekomen heb ik de boel gedemonteerd, een noodspaak gemonteerd en een van de twee overige spaken er weten te redden.

Met een lege plaats in het wiel zouden we volgens internet ongeveer 20km moeten fietsen voor een fietsenmaker, maar toen we vanochtend het dorp uitreden, kwamen we langs een nieuwe fietswinkel die ook reparaties verrichtte. Vol in de remmen en na een uurtje knutselen konden we weer verder. Mijn fiets volledig hersteld en ook nog een nieuw zadel gekocht om van de eeuwige pijn aan mijn derrière af te komen.

Vol goede moed ging het vervolgens richting de route langs het canal de Marne. Wow. Geweeeeldig mooi. Zo mooi heb ik nog nooit gefietst. Ook Petra was erg enthousiast. Dus het ging eigenlijk lekker en in tegenstelling tot de afgelopen dagen waren de dorpen ook aantrekkelijk. We bleven langs het kanaal fietsen en rond 2 uur kwamen we in de buurt van onze eindbestemming. Nog even langs de supermarkt en vervolgens richting Eveline, die in een gemoderniseerd oud huis Airbnb gasten ontvangt.

Eveline is sinds een paar maanden met pensioen en ontvangt alleen in het weekend Airbnb gasten. Zij staat om 4 uur s’ nachts op, schildert en verkoopt de schilderijen in Parijs gedurende de week. Het achterhuis is een oude Franse woning met toilet a la vroeger (zitten op de houten doos en >>>). Verder een kat die erg lief is en eigenlijk een hond wilde zijn (choechoe heet ie geloof ik, maar dat kan ook voor mij bedoeld zijn. :)). In ieder geval is het hier een ietwat stoffig, dus we douchen met slippers en eigen handdoeken. De kamer is klein, maar in ieder geval hebben we internet en Eveline is erg sympathiek.

Vanuit ons bed kijken we op een afgetopte berkenboom. Als je wat beter kijkt zie je in de kroon van de boom een oranje snavel en een wit hoofd. Een ooievaar dus. Dat is typisch voor deze regio. Gisteren een slangetje (hazelworm) in de Airbnb, vanmiddag een ooievaarsnest naast het huis. Alsof het niks is….

IMG_0370

Zometeen gaan we weer in een echt restaurant eten. Onze gastvrouw heeft voor ons gereserveerd. Morgen fietsen we tot Karlsruhe in Duitsland. Behalve de ooievaar kunnen we vanuit onze slaapplaats ook vandaag Duitsland bijna aanraken. Nog maar 12 km fietsen. Op naar een mooie nieuwe route. Hopelijk goed georganiseerd en met betere voorzieningen/mogelijkheden. Volgens mij zitten we ongeveer op de helft van de route. Toppie na pas een week fietsen. We gaan een rustdag plannen om een mooie Duitse stad te bezoeken. Daar hebben we beiden behoefte aan na een weekje op de prairie. Ontzettend mooi en ongerept, dat wel. Vooral de dagen langs de Maas en de afgelopen dagen langs de Moezel/Marne waren geweldig mooi. Om nooit te vergeten. Uiteraard hadden we super weer (op een paar druppels na nauwelijks regen). De indrukken zullen we straks als we thuis zijn pas goed verwerken. Voor nu: de groeten van juffrouw ooievaar en slaap lekker…….

We gaan nu een hapje eten. Straks volgen de foto’s. Bonne nuit…….

4 gedachtes over “Juffrouw ooievaar

 1. Nel Hartings

  Ik vind het geweldig, Petra, dat je het al een week volhoudt. Ben benieuwd of er al een paar kilootjes af zijn.
  Ik hoop dat het allemaal goed blijft gaan.

  Bedankt voor de mooie bos bloemen voor Moederdag, geweldig.

  Heel veel plezier nog!

  Groetjes van je moeder

  Geliked door 1 persoon

 2. Ger

  Jullie weten toch wel waar je de beste pizza eet ? Pizza Da Mauro!!! Alleen heeft hij dat nog niet veteld denk ik. Groetjes en een fijne voortzetting van jullie vakantie.

  Like

Reacties zijn gesloten.